Tiltak og endringer i Meråker kommune til og med 31.01.2021.

Etter at Regjeringen i dag har lagt fram nye nasjonale føringer vil dette medføre følgende tiltak i Meråker kommune gjeldende fra onsdag kl. 08.00 20.01.21. til 31.01.21.

Situasjonsbilde:

Situasjonsbildet i Meråker kommune er at det er lav smittespredning, men i nærliggende kommuner så er det fortsatt smittetilfeller.

I Meråker kommune er det derfor de nasjonale føringene som gjelder.

Dette fører til følgende tiltak og endringer i kommunen:

• Munnbind brukes i våre institusjoner når 1 meter ikke kan overholdes. Dette gjelder også for pårørende og besøkende.
  • Treningsrommet på fysioterapien åpnes opp, husk at det er påmelding for egentrening.
  • Kantina på rådhuset åpnes for salg, slik at de kan ta spisepause med avstandskrav.
  • Alle opplæringsinstitusjoner går tilbake til gult nivå.
  • Rådhuset åpnes for publikum med ordinære åpningstider, men møte med saksbehandlere må avtales.
  • Det åpnes ikke for utlån av møterom for publikum i kommunale bygg.
  • Det anbefales hjemmekontor for de som kan ha det.

Anbefalinger som gjelder alle:

• Laste ned smitteapp. https://www.helsenorge.no/smittestopp/
  • Det anbefales at munnbind brukes der mange mennesker oppholder seg. Dette gjelder der avstandskrav ikke kan opprettholdes.
  • Vi kan igjen besøke hverandre, men det begrenses til 10 nærkontakter pr. familie og maksimalt 5 personer på private arrangement.
  • Vi ønsker å fraråde reiser som medfører nærkontakt utenfor kommunen, som ikke er strengt nødvendig.
  • Idretts - og kulturaktiviteter for barn og ungdom kan igjen foregå, men kun innenfor kommunegrensen.
  • Idrett - og kulturaktivitet for voksne holdes fortsatt stengt, det vil si at organiserte treninger samt øvelser innen for eksempel voksenkorps og kor må avventes.

Grensetesting/kontroll

Dette vil foregå hele døgnet.

Personer som skal passere grensa, må fylle ut skjema på forhånd.

Les mer på regjeringen.no