Norge forenkler smittesporing og karanteneregler fra lørdag 25.09

I takt med at flere blir vaksinert og at samfunnet åpner opp forenkles smittesporing og karanteneregler. Etter regjerings siste pressekonferanse er det besluttet at det framskyndes til lørdag 25.09. Dette er positivt og betyr at vi nærmer oss en mer normal hverdag.

Kun personer i samme husstand som smittede kan fra neste uke settes i karantene, og det vil stort sett gjelde de uvaksinerte.

Vi vil fornye råd og veiledning til innbyggerne på hjemmesiden når reglene endres. Nye muligheter for å teste seg etableres også, for at nesten alle skal slippe karantene. Vi forventer at mange ber om test framover, og vi vil veilede om dette når alt er klart. Vi skal fortsatt stå sammen om å hindre at smitten går fritt videre.

Nærkontakter utenfor husstanden vil bli oppfordret til å teste seg, for vi må fortsatt bremse smittespredning. Les mer om de nye nasjonale reglene.

Lurer du på noe?

I stedet for at du ringer koronatelefonen sjekk hjemmesiden. Konkret informasjon til innbyggere som blir smittet og de som blir nærkontakt, blir oppdatert på kommunens hjemmeside fra lørdag.

Hvordan du bestiller koronatest til deg selv eller andre? Hva du gjør som nærkontakt? Spørsmål om vaksineringen og karantene. Dette og mer finner du på www.meraker.kommune.no/tjenester/helse-og-omsorg/koronavirus/nye-regler-fra-25-09-2021/