Informasjon og anbefalinger om Covid-19

Informasjon og anbefalinger i Meråker kommune gjeldende fra 30.12.20 med årsak i økt smittespredning av Covid-19 i vår region. Anbefalingene gjelder i første omgang fram til 04.01.2021.

• Munnbind bør brukes når man er utenfor eget hjem, spesielt i butikk og hvor det er flere personer samlet på et sted.
  • Alle må følge de nasjonale rådene om jul/nyttårsfeiringen. Her tenker vi spesielt på antallet man kan ha samlet i et privat selskap. Vi anmoder samtidig om at alle bruker sunn fornuft for å minimere risikoen for smitte.
  • Besøk på sykehjem/omsorgsboliger. Ingen endring i per dags dato. Se kommunens hjemmeside for informasjon om gjeldende besøkstider og rutiner.
  • Grunnskolen/barnehager. Åpner som normalt 4. januar 2021.
  • Ved Meråker videregående skole vil elever testes etter avtale med kommuneoverlegen. Elever som kommer fra utlandet settes automatisk i karantene. Skolen informerer egne elever slik at disse er godt forberedt til skolestart.
  • Meråker kommune vil motta sin første forsendelse av vaksiner i uke 1. Kommunen får da 10 doser som vil bli gitt til beboere ved Meråker sykehjem. Informasjon om kommunens vaksinering og prioritering finner du på hjemmesiden.

Testing for Covid-19:

Det vil være åpent for Covid-19 test følgende tidsrom i nyttårshelgen på legekontoret:

1. januar (nyttårsdag) 10.00 – 13.00

2. januar (2.nyttårsdag) 10-00 – 13.00

Test må bestilles her eller på koronatelefonen 989 02 780.

Nyttårsaften og 3.januar vil det være stengt i Meråker, da kan test utføres ved legevakt på Stjørdal hvis det haster.

Ved endring i smittesituasjonen i Meråker må man påregne at kommunen vil komme med nye tiltak. Vi oppfordrer nå kommunens innbyggere til å ta vare på seg selv og sine medmennesker, opprettholde avstand og tenke smittevern i alle sammenhenger.

Vi ønsker samtidig alle et riktig GODT (smittefritt) NYTT ÅR.