Meråker kommune - Aktuelt - Julekonsert med Luftforsvarets musikkorps og Eir Inderhaug

Julekonsert med Luftforsvarets musikkorps og Eir Inderhaug

Meråker samfunnshus, torsdag 4. desember kl. 18.00.

Snarveier: Plakat

​Gratis inngang.
Kaffe- og kakesalg fram til konsertstart kl 19:00 Jul er tid for avslapning, ettertanke og god musikk. Mens flotte julesanger fyller rommet kan publikum senke skuldrene, kjenne roen synke inn og nyte Inderhaugs tolkninger. I tillegg til sin fantastiske stemme, vil Eir Inderhaug krydre konserten med eventyr, fortellinger og dikt knyttet til høytid og jul.

Eir Inderhaug er en bejublet sopran, både nasjonalt og internasjonalt, og hun vant i høst Kritikerlagets musikkpris for sesongen 2013/2014. "Alltid full av artistisk galskap" skriver Kritikerlaget om prisvinneren, og de framhever også hennes sceniske nærvær. Som operasanger har Inderhaug blant annet vært fast engasjert ved operaen i Nürnberg og ved Deutsche Oper am Rhein og hun har også kritikerroste forestillinger i andre land bak seg. Eir burde heller ikke være ukjent for trønderpublikummet. Hun har sunget Lucie på Steinvikholmen, sunget i Les Misérables på Trøndelag teater og var i hele 14 år Gudrun i spelet om slaget på Stiklestad, en innsats hun mottok Stiklestadprisen for i 2006.

Luftforsvarets musikkorps består av 28 heltidsansatte musikere og har fast tilhold på Byscenen i Trondheim. Korpset er et av fem profesjonelle militærkorps i Norge og det eneste i Midt-Norge. De fem militærkorpsene som utgjør Forsvarets musikk spiller årlig for rundt 500 000 publikummere over hele landet. Luftforsvarets musikkorps er svært allsidige og i tillegg til et stort klassisk repertoar, spiller de både barnemusikk og storbandjazz når det passer seg slik. Dirigent på julekonserten er Leif Arne Pedersen. Han er korpsets musikalske leder og sjefsdirigent.

På programmet står både Mozart, Tsjaikovskij og Grieg samt kjente og ukjente julesanger. – balsam for sjelen levert av stjernesopranen og korpset blir det uansett - for en hver smak.
Informasjon: 91726723

Arr: Meråker kommune, kulturkontoret, i samarbeid med LFMK og Meråker pensjonistlag

Velkommen til en musikalsk førjulsopplevelse i adventstida!

Oppdatert: 18.11.2014 10:14