Meråker kommune - Aktuelt - Nok en vellykket TV-aksjon

Nok en vellykket TV-aksjon

Årets TV-aksjon har totalt sett samlet inn det største beløpet for TV-aksjonen noensinne.

Under søndagens TV-aksjon var 33 bøssebærere ute og besøkte alle husstander i hele Meråker. Dette bidro til et innsamlet beløp på kr. 69.884,- totalt på bøssene, dette beløpet ligger oppunder rekorden vi hadde i fjor på kr. 71.345,-.
Totalt sett ligger Meråker litt under landssnittet med kr. 41,20 pr. innbygger.
I år ble vi også slått av Stjørdalingene med gjennomsnitt pr. innbygger, det er første gang siden 2007. Men gleden er stor med at for hele landet har vi samlet inn det høyeste beløpet for TV-aksjonen noensinne!
Formålet med TV-aksjonen var å gi én millioner mennesker varig tilgang til rent vann, med et innsamlet beløp på 239 millioner kroner, kan Kirkens Nødhjelp gi varig tilgang til rent vann til mange flere enn en million.

Pengene fra TV-aksjonen går først og fremst til å sikre varig tilgang til rent vann. Tilgang til rent vann dreier seg ikke om å bli utørst, det betyr at mennesker overlever og holder seg friske. Tilgang til vann sikrer avlinger og mat til befolkningen. Kvinner og barn får muligheten til utdanning og arbeid når de ikke må bruke mange timer hver dag på å gå etter rent vann. Når turen etter vann blir kort er de også mindre utsatte for vold og seksuelle overgrep. For å styrke flere av disse positive ringvirkningene vil Kirkens Nødhjelp også sette opp latriner og gjøre andre tiltak for å bedre sanitære forhold og hygiene. Midlene fra TV-aksjonen skal derfor gå til vannprosjekter i åtte land:
·        Sudan
·        Sør-Sudan